50aarsgaven

DS Kysten – jubileumsgaven som fyller 50 år

17.mai 1971 ga innbyggere og næringsliv i Tønsberg DS Kysten som jubileumsgave til byens 1100-års jubileum. DS Kysten skulle bli et symbol for byen med maritime historie fra vikingtiden. Femti år har gått når byen nå feirer sitt 1150-års jubileum, og den maritime kulturhistorien står sterkere enn noen gang.

Det måtte et 1100-årsjubileum til før Norges eldste by kunne sikre seg et verdig maritimt kulturminne. Det måtte en turistsjef og en gruppe ildsjeler til for å kjøpe et kondemnabelt dampskip fra 1909, og bringe det til Tønsberg som et levende symbol på Tønsbergs maritime historie. 

Femti år senere troner DS Kysten, vakrere og i bedre stand enn noen gang, fortsatt ved brygga og seiler i sesongen sine turer rundt Nøtterøy. Det er på tide å gi byens befolkning og næringsliv anledning til «fornye» jubileumsgaven ved å bli medlem av DS Kystens Venner. Foreningen ble etablert i 1972 og har bidratt med mange løft i skutas 50-årige historie i Tønsberg. 

DS Kysten søker kokk og serveringspersonale

Mannskap - 2022

For alle stillinger ønsker vi personer som har glimt i øyet og som er opptatt av å skape den gode gjesteopplevelsen om bord hos oss.