1116795726

DS Kysten til Tønsberg

I februar 1970 ligger DS Kysten ved Nylands Verksted i Oslo som losjeskip. Oppdraget er over, og skipet blir lagt ut til salg. Kjøperne sto ikke i kø, og det var gjort forhåndsavtale med Fredrikstad mek. verksted om at skipet skulle hugges opp hvis det ikke fikk en annen skjebne. Fire idérike menn fra Tønsberg så for seg at et gammelt dampskip kunne bli en interessant turistattraksjon i Tønsberg og skjærgården rundt. 

Sidelangs med en slepebåt ankommer DS Kysten Honnørbrygga i Tønsberg den 29. mai 1970 til hornmusikk og oppmøte av ordfører, turistsjef og resten av interimsstyret i andelslaget. De fire initiativtakerne til kjøpet innså at prosjektet var mer krevende og
mindre lønnsomt enn de hadde forestilt seg, så nye aktører med turistsjef, engasjerte ildsjeler, lokalt næringsliv, reiseliv og politikk gikk dermed inn og gjorde DS Kysten til en jubileumsgave til byen. Andelslaget A/L Jubileumsskibet ble stiftet 25. juni 1970. 

Turistsjefen var forut for sin tid med tanken om at DS Kysten skulle kunne inngå i samspillet mellom turisme og kultur, og at dette med tiden skulle kunne vokse fram som et nytt og kraftfullt felt i samfunnsutviklingen.

DS Kysten søker kokk og serveringspersonale

Mannskap - 2022

For alle stillinger ønsker vi personer som har glimt i øyet og som er opptatt av å skape den gode gjesteopplevelsen om bord hos oss.